maincontent_up

Nieuws

Keer terug naar het nieuwsoverzicht

Lefibo steunt het lokale initiatief voor de aanleg van een groot bufferbos aan industriezone Zaubeek. De plaatselijke bedrijvenvereniging Zaubeek vzw, de ondernemers van de industriezone Zaubeek, de gemeente Zulte en de provincie Oost-Vlaanderen bundelen de krachten voor een groene long tussen de woonzone en de industriezone in Zulte. Door de aanleg van dit bufferbos krijgen de buurtbewoners de zekerheid dat de industriezone niet verder zal uitbreiden in de richting van de woonzone en de bedrijven hebben de garantie dat ze hun activiteit op de huidige industriezone kunnen blijven handhaven.

De Zaubeek vzw streeft ernaar om de industriezone CO2-neutraal te maken. Dit kan mede door het organiseren van een zuurstofrijk project : de Zaubeek Zuivere Zone, een waar ondernemersbos.
In totaal wordt 1,5 ha aangeplant met 5000 bomen tussen de Beukenlaan en de Waalstraat.  Wie mee wil helpen bij de aanleg, kan zich aanmelden op zaterdag 24 november 2012 vanaf 9.00 uur ter hoogte van de Waalstraat 236 te Zulte, gewapend met stevige laarzen, een spade en veel goeie zin.

Lefibo is in alle geval van de partij!
Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3
maincontent_bottom