maincontent_up

Nieuws

Keer terug naar het nieuwsoverzicht

Niet alleen de regering vind het belangrijk om een diversiteitsplan en werkgelegenheidsplan op te stellen. Ook Lefibo ziet dit als een verlengstuk van haar personeelsbeleid.  

Qua diversiteit gaan we verder de weg die we lang geleden zijn ingeslagen: iedereen die wil en kan werken volgens de beschikbare taken is van harte welkom in Lefibo ongeacht, ras, beperking of leeftijd.  Wat betreft werkgelegenheid willen we ervoor zorgen om met het plan onze huidige werknemers jobzekerheid te geven.

Door het opstellen van een diversiteits- en werkgelegenheidsplan willen we ervoor zorgen dat er nog beter wordt gecommuniceerd en de samenwerking op de werkvloer nog vlotter kan verlopen. Dit door enerzijds nieuwkomers nog beter te laten inlopen en anderzijds de kennis van onze werknemers  te behouden door onderlinge uitwisseling. 

Uiteraard vraagt het opmaken en opvolgen van zo’n plan een lange termijn aanpak en zullen we dus ook in verschillende stappen te werk gaan. 

Zo zullen we het komend jaar van start gaan met volgende zaken;  een vernieuwde onthaalbrochure, vernieuwde taakomschrijvingen, peter- en meterschap om de integratie van nieuwkomers te vergemakkelijken.  Hiernaast is het van bijzonder belang dat de kennis die we op vandaag in huis hebben ook in de toekomst gewaarborgd blijft. Hierbij zal een wisselwerking tussen onze gevestigde waarden, onze klassebakken en onze nieuwkomers, aanstormend talent centraal staan.

Zoals steeds zijn we er van overtuigd dat door de handen in elkaar te slaan we Lefibo tot een nog betere werkplek voor iedereen kunnen maken.

Afbeelding 1
maincontent_bottom