maincontent_up

Nieuws

Keer terug naar het nieuwsoverzicht

Donderdag 29 september omstreeks 21.25 uur werden we opgeschrikt door een brand aan de schaafmachine in een bijgebouw van de zagerij.
Het vuur verspreidde zich te snel om met de eigen blusmiddelen de brand nog in bedwang te houden.
Dankzij het doordachte en kordate optreden van de aanwezige medewerkers kon tijdig en doeltreffend worden geëvacueerd en gealarmeerd. De bijzonder snelle en goed georganiseerde interventie van de brandweerdiensten en politie zorgden ervoor dat de situatie vrij snel onder controle was.
Iedereen kon vlot in veiligheid worden gebracht. Een goede compartimentering van de schaafmachine en de vele blusmiddelen die werden ingezet, zorgden er voor dat een brandoverslag naar de productielijn van de zagerij kon vermeden worden.
De schade blijft - voor zover we dit nu reeds kunnen uit maken - dan ook beperkt tot de schaafmachine en het bijgebouw, alsook enkele leidingen en bekabelingen naar de stapelmachine. Omtrent de oorzaak van de brand is het nog even wachten op verder onderzoek. Kwaad opzet lijkt in ieder geval uitgesloten.
Vanaf maandag kan er terug geproduceerd worden in min of meer normale omstandigheden. De zaagsnelheden zullen wel wat aangepast moeten worden en het volume van de geschaafde zijlatten zal  hierdoor tijdelijk tot minder dan de helft terug vallen.
Intussen zijn we ons reeds volop aan het organiseren om de opgelopen schade zo snel mogelijk hersteld te krijgen.
We zullen er alles aan doen om er voor te zorgen dat onze klanten, leveranciers en medewerkers zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de gevolgen van de schade.
Rest ons de vele mensen te danken die de handen uit de mouwen hebben gestoken om snel en doeltreffend op te treden en erger te voorkomen : onze eigen medewerkers (!), de indrukwekkende tussenkomst van de brandweerdiensten, politie en dienst 112, maar ook de bedrijven, de buren en alle anderen die hun hulp hebben aangeboden of op welke manier ook hun steun hebben betuigd.
Dit wordt door de directie bijzonder gewaardeerd!
 

 

Afbeelding 1 Afbeelding 2
maincontent_bottom