maincontent_up

Nieuws

Keer terug naar het nieuwsoverzicht

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 augustus, kreeg Lefibo reeds voor de 2de maal dit jaar inbrekers over de vloer. In tegenstelling tot de vorige keer, werd ditmaal wel zware schade aangericht. Twee ramen (veiligheidsglas) werden ingeslagen. De volledige archiefruimte werd overhoop gehaald, kasten werden leeggemaakt en in een poging om het alarmsysteem deactiveren werd aan de centrale en de elektriciteitskasten zware schade toegebracht. Het is duidelijk dat hier zware jongens aan het werk zijn geweest.

Uiteindelijk zijn de inbrekers weer met lege handen moeten vertrekken. Lefibo ontvangt geen cash geld, een brandkoffer is er niet en waardevolle voorwerpen vallen er hoe dan ook niet te rapen. Het is dan ook frustrerend om telkens te moeten vaststellen dat er weer brokken werden gemaakt voor een buit die niets om het lijf heeft.

Hoe dan ook zullen we, om herhaling en nodeloze kosten te vermijden in de toekomst, bijkomende maatregelen treffen om het risico op inbraak te doen verminderen. Er zal nog beter afgestemd worden met de lokale politie en er zullen in en rond het kantoor (nu reeds camerabewaking en alarm met meldkamer) bijkomende zichtbare en onzichtbare aanpassingen worden gedaan om inbraak in de toekomst te voorkomen.

We hopen dat dit bericht alle mensen met gelijkaardige bedoelingen tot het inzicht brengt dat hun zware inspanningen en de aangebrachte schade absoluut niet in verhouding zijn met de schaarse buit die ze bij ons kunnen rapen.

Afbeelding 1
maincontent_bottom