maincontent_up

Nieuws

Keer terug naar het nieuwsoverzicht

Het eerder aangekondigde tekort aan grondstoffen bedreigt in steeds ergere mate de houtindustrie. 
Dit geldt zowel voor de vezel, de papierindustrie, de producenten van OSB, de zagerijen als de verwerkers van de restproducten.
Eerst en vooral is er een structureel tekort aan rondhout. Verder hebben de bodemprijzen van de voorbije jaren de capaciteit in de bosontginning aangetast en heeft de barre winter ervoor gezorgd dat de beschikbare voorraden volledig zijn opgebruikt. Voeg daarbij de iets stijgende vraag van een lichtjes opverende economie en een houttekort op de markt is onvermijdelijk.
De vraag naar gezaagd hout overstijgt momenteel in ruime mate het aanbod. Eén en ander leidt niet alleen tot fel stijgende prijzen, maar eveneens tot sterk uitlopende leveringstermijnen.
We doen er alles aan om zoveel mogelijk de voorziene termijnen te respecteren. Maar zelfs met de grootste inspanningen, ontsnappen ook wij niet aan de negatieve gevolgen van de beperkte houtvoorraden die de gehele houtindustrie treft.
We willen u dan ook vragen om begrip te tonen indien er achterstand optreedt bij de uitleveringen of bepaalde orders niet tijdig kunnen worden uitgeleverd. U mag er echter op rekenen dat we alles in het werk zullen stellen om het ongemak tot een minimum te beperken.

maincontent_bottom