maincontent_up

Nieuws

Keer terug naar het nieuwsoverzicht

Sedert begin januari is de zagerij terug operationeel.
Met dank aan de constructeurs, de aannemers en het eigen technisch personeel dat in bijzonder barre weersomstandigheden ( eerst massa's regen en nadien harde vorst ) de productielijn heeft klaar gekregen.
Voor de zijkantproductie werden 2 nieuwe stapelmachines gemonteerd en de recent gemonteerde schaafmachines werden verplaatst buiten de productielijn.
Voortaan brengen we dus naast de hoofdproductie ( gezaagd in vol hout ) enkel nog tweezijdig geschaafde zijlatten op de markt.
Die gaan momenteel alvast vlot de deur uit.
Dit zal zeker te maken hebben met de vlotte inzetbaarheid van deze planken en de grote flexibiliteit in afmetingen op vraag van de klant.
Maar ongetwijfeld speelt ook de vrieskou de huidige grotere vraag in de hand. De aanvoer van verpakkingshout uit het Oostblok wordt bemoeilijkt en ook in de eigen ruime regio ondervinden heel wat zagerijen grote problemen bij dergelijke weersomstandigheden.
De koudegolf van de voorbije dagen dwingt ons weliswaar ook tot aanpassen van de zaagsnelheden en dus productieverlies. Anderzijds bezorgt het ons momenteel dus ook extra werk, net ook door het noodgedwongen afhaken van vele collega's.

Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3 Afbeelding 4
maincontent_bottom