maincontent_up

Nieuws

Keer terug naar het nieuwsoverzicht

Heeft u in de zomermaanden problemen met blauwe verkleuring en schimmelvorming op uw gezaagd hout of uw pallets? 
Het is een gegeven dat elk jaar in de zomermaanden terug keert. Bij zacht tot warm weer gecombineerd met een hoge vochtigheidsgraad, ontwikkelt zich in veel soorten naaldhout een blauwe verkleuring. die zich verder kan ontwikkelen tot een schimmel.
Dit betekent geenszins dat het hout aan kwaliteit heeft ingeboet. Maar aangeblauwd hout oogt minder fraai dan blank, wit hout. Verder kan de ontwikkeling van schimmelvorming op het hout voor bepaalde automatische palettenlijnen een probleem vormen omdat bepaalde installaties dit zien als een afwijkende afmeting in het hout.
Er zijn een aantal mogelijkheden om dit probleem te voorkomen.
Een eerste mogelijkheid bestaat erin om het hout op te latten. Als de wind vrij spel krijgt tussen het hout, zal dit sneller drogen en wordt de kans op verkleuring aanzienlijk verkleind.
Of u kan het hout laten behandelen met een erkend, milieuvriendelijk product dat de ontwikkeling van de schimmel stopt.
Het eventuele stamblauw wordt in z'n verdere proces tot verkleuring compleet geneutraliseerd gedurende enkele maanden. In Lefibo hebben we hiervoor een heel doeltreffende methode : elke plank gaat afzonderlijk en na het afkorten ( de koppen zijn dus mee behandeld ) door een dompelbad. Zo is elke plank gelijkmatig behandeld met een optimaal resultaat als gevolg. 
Informeer gerust naar de mogelijkheden en tarieven. We helpen U graag verder.

maincontent_bottom