maincontent_up

Nieuws

Keer terug naar het nieuwsoverzicht

We hadden het eerder reeds over de moeilijke bevoorrading van grondstoffen die zich momenteel voordoet. 
Er is te weinig rondhout op de markt om de industrie te bevoorraden. Een aantal collega's zagerijen en enkele bedrijven in de vezelindustrie hebben reeds eerder moeten ingrijpen en de productie verminderen.
We ontsnappen zelf ook niet aan dit probleem. Als de voorraad aan dit tempo verder afbouwt, dan dreigen we binnen enkele weken volledig zonder rondhout te zitten.
Prijsstijgingen bieden geen oplossing. De markt van het gezaagd hout zit verzadigd en bepaalde zagerijen dalen tegen alle logica in nog hun tarieven om toch maar aan de gang te blijven.
Samengevat kunnen we dus eigenlijk zeggen dat we onze voorraad rondhout aan het opsouperen zijn om hout te zagen dat we gedeeltelijk in voorraad moeten zetten omdat het geen bestemming heeft.
De combinatie van deze 2 factoren heeft er ons toe aangezet om vanaf week 49 ( vanaf 1 december ) de productie tijdelijk stil te leggen. Op die manier kunnen we alvast de buffer aan grondstoffen terug opbouwen om dan begin januari 2010 terug in productie te gaan. Enkel indien er om welke reden dan ook druk zou komen om toch nog te produceren in december, zullen we overwegen de zagerij alsnog enkele dagen op te starten.
Intussen hebben we wel een aantal afmetingen gezaagd hout in voorraad staan, waarmee we de klanten gedeeltelijk kunnen blijven bevoorraden. 
Het rondhoutpark blijft wel open tot en met dinsdag 22 december.
Hopelijk kan u begrip kan opbrengen voor deze noodzakelijke productiestop. Intussen we hopen samen met u dat de situatie zich op korte termijn normaliseert.

maincontent_bottom