maincontent_up

Ons bedrijf

Ontstaan en groei

Terug naar overzicht

 

Lefibo werd in 1984 opgericht aan de boorden van de Zaubeek, de natuurlijke grens tussen Zulte en Kruishoutem.

 

Onder impuls van Leon Ide en zijn vrouw Mie Sallemeyn tekenden zich op de drassige ondergrond de eerste contouren uit van wat een industriële zagerij zou worden. Bij de opstart slaagden zij erin de onderneming door een bijzonder sombere economische periode te loodsen. Enkel door hun grenzeloze gedrevenheid en de tomeloze inzet van de medewerkers van het eerste uur, kon Lefibo zich door deze moeilijke periode heen wringen.

Meteen was de trend gezet.

 

Lefibo werd de eerste zagerij die de naaldbomen zou aankopen op lengte gekort. Zo kon al snel het kapstation worden ontmanteld.

 

Sinds de oprichting, heeft Leon Ide steeds gebouwd op zijn bijzondere interesse voor nieuwe technische ontwikkelingen en realisaties enerzijds en een team van gemotiveerde medewerkers anderzijds. Sommige medewerkers van het eerste jaar, ontplooiden zich intussen tot spilfiguren binnen het bedrijf.

 

De opeenvolgende technische aanpassingen en evoluties, leidden Lefibo tot een toonaangevende zagerij, gespecialiseerd in het verzagen van naaldhout voor alle mogelijke toepassingen in de verpakkingsindustrie : paletten, palloxen, fruitkisten, aardappelkisten, enz...

 

Lefibo groeide intussen uit tot een begrip op de markt, met een jaarcapaciteit van 230.000 m³ rondhout, een indrukwekkend machinepark en 40 medewerkers.

 

Sedert 2009 deed Leon een stap opzij trad zoon Steven Ide in de voetsporen van zijn vader. Samen met Ilse Tack, waarmee hij intussen huwde, staat hij mee borg voor de verdere uitbouw het bedrijf.

Ze zweren trouw bij de roots van Lefibo als typisch familiebedrijf, maar zorgen meteen ook voor nieuwe, frisse impulsen.

 

De combinatie van hun eigen dynamische aanpak en de ervaring van hun team, garanderen dat Lefibo goed gewapend is voor de toekomst!

 

maincontent_bottom